Sunday, January 31, 2010

MRSM

I HAVE BAD NEWS AND GOOD NEWS.

THE GOOD NEWS IS THAT MOMO GOT MRSM! yAYYY!!!! >_< GRATS MOMO!
THERE WILL BE ALOT OF MONKEYS IN TROLAK... HEHEHE

THE BAD NEWS IS THAT... HAJAR DID NOT...
POOR HAJAR.
AND COULD'VE MARA BE MORE SENSITIF?

WHY...

Pemohon no k/p : tidak berjaya
WHY NOT...

Harap maaf. Permohonan anda tidak berjaya.

ISH ISH ISH

I'M UPSET ALREADY, MERAJUKING WITH MARA HUH. ME MOHON SINCE FORM 1, AND GOT REJECTED AGAIN IN FORM 4.

BUT THAT'S OK. CONVENT IS....FINE









WAAAAAA!!!!!!!!T_T

Thursday, January 21, 2010

Menanti di Barzakh by FAR EAST



Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Perjalanan Rohku,
Melengkapi Sebuah Kembara,
Singgah Di Rahim Bonda,
Sebelum Menjejak Ke Dunia,
Menanti Di Barzakh,
Sebelum Berangkat Ke Mahsyar,
Diperhitung Amalan,
Penentu Syurga Atau Sebaliknya,

Tanah Yang Basah Berwarna Merah,
Semerah Mawar Dan Jugak Rindu,
7 Langkah Pun Baru Berlalu,
Susai Talkin Penanda Syahdu,
Tenang Dan Damai Di Pusaraku,
Nisan Batu Menjadi Tugu,
Namun Tak Siapa Pun Tahu Resah Penantianku,

Terbangkitnya Aku Dari Sebuah Kematian,
Seakan Ku Dengari,
Tangis Mereka Yang Ku Tinggalkan,
Kehidupan Disini Bukan Suatu Khayalan x2
Tetapi Ia Sebenar Kejadian x2

Kembali Oh Kembli,
Kembalilah Kedalam Diri,
Sendirian Sendiri,
Sendiri Bertemankan Sepi,
Hanya Kain Putih Yang Membaluti Tubuhku,
Terbujur Dan Kaku,
Jasad Terbujur Didalam Keranda Kayu,

Ajal Yang Datang Dibuka Pintu ,
Tiada Siapa Yang Memberi Tahu,
Tiada Siapa Pun Dapat Hindari,
Tiada Siapa Yang Terkecuali,
Lemah Jemari Nafas Terhenti,
Tidak Tergambar Sakitnya Mati,
Cukup sekali Jasadku Untuk Mengulangi,

Jantung Berdenyut Kencang,
Menantikan Malaikat Datang,
Mengigil Ketakutan Gelap Pekat Dipandangan,
Selama Ini Diceritakan x2
Kini Aku Merasakan x2
Dialam Barzakh Jasad Dikebumikan x2

Ku Merintih, Aku Menangis,
Ku Meratap, Aku Mengharap,
Ku Meminta Dihidupkan Semula,
Agar Dapat Kembali Ke Dunia Nyata,

Mou sukoshi....(midori days)



soshite kizuita toki ni kangaeteru no wa kimi no koto de...
sore ga sugoku hazukashikattari
sugoku iyadattari omoete
sore wa boku ga kimochi wo tsutaeru koto ga kowai kara de

atama de osaetsukete mo kokoro ga dousuru koto mo dekinakute
autabi ni kimi ni satorarenai youni
itsumo to kawarinai youni hanashiteru tsumori de

yoyuu mo nakute kurushiku natta boku wa
kimi ni uso wo tsuiteshimau... dakedo

mou sukoshi... mou sukoshi...
kimi no kokoro ni chikazuitara
mou sukoshi... mou sukoshi...
ima kono toki ga kienai youni

douka kamisama boku ni yuuki wo kudasai

soshite omoiagunete mo kakkou warui dake no boku de...
kimi ga dou omotteru no ga ki ni natte mo
ippo mo saki he sumanai wakatteru tsumori de

jibun jyanai you na mune no MOYAMOYA ga
itaku natte nigetakunaru... dakedo

mou sukoshi... mou sukoshi...
kimi no soba ni irareta nara
mou sukoshi... mou sukoshi...
yoru yoake nai de kureta nara
sabishii toki mo namida wo nugutte ageru kara

yozora ni ukabu kakete mo hikaru tsuki ga
tsuyoku mo narenai jishin mo nai
boku wo mite hohoenda hora ne...

mou sukoshi... mou sukoshi...
kimi no soba ni irareta nara
mou sukoshi... mou sukoshi...
yoru yoake nai de kureta nara

mou sukoshi... mou sukoshi...
kimi no kokoro ni chikazuitara
mou sukoshi... mou sukoshi...
ima kono toki ga kienai you ni

douka kamisama boku ni yuuki wo kudasai

Wednesday, January 20, 2010

Pengawas~Bukan senang

Hmm....bukan senang jadi pengawas....

MenJADI pengawas pun susah, nak berTUGAS lagi lah susah.

Pengawas ni bukan setakat pakai baju cantik dan menjerit kat orang...well, mostly that, but there's more....

Pelajar pun bermacam-macam. Kami suka yang obidient, tapi ada yang degil.

One type yang egonya tinggi, like the girl pagi tadi dekat tangga bilik seni....(bukan awak, Deyna, awak budak baik). Bukan nye susah nak toleh, nak mintak izin, atau toleh bila orang tanya nak pegi mana. Dahlah jalan pun dengan hidung meninggi. Kalau buzy pun bukannya tak boleh nak menoleh n then jawab pertanyaan orang, "nak pegi mana?", "nak pegi jumpa cikgu". Tak susah. Tulah, aku memang pantaaannngggg orang yang egonya tinggi.

One type suka main-main - mempermainkan pengawas. Ni lagilah, loya buruk. Sekurang-kurangnnya si ego tinggi mungkin tak dengar, sebab tak menoleh. Tapi si ego tinggi tadi memang ego tinggi, monisha tegur pun pegi tengkingnya balik.... Ni dah menoleh, dah melihat pengawas yang menegur, terus jadi kerang busuk n then mengingkari lagi pulak..... aku ghase nak ghebus si kerang busuk itu.....

One type pulak melawan... terutama kalau pengawas yang mnegur itu dianggap lemah. PAdahal tak terpikia' ke, kalau si pengawas itu tak bagus, takkanle dipilih.

One type pulak, suka ambil kesempatan. Sebagai kawan kepada pengawas, dia sepatutnya faham kerasa bersalahan pengawas nak menegur kawan sendiri. Kalau kasar sikit, takut tersinggung. Tapi nilah masalahnya, sesetengah ambik kawan pengawas for granted. sebabkan pengawas yang menegur itu kawan sendiri, taknak ikut cakap, macam, balik kelas selepas rehat sama-sama. Pengawas memang balik lambat sikit, yang bukan pengawas tu usah le ikut. You're putting your friend's title at risk! timbang rasa-lah sikit. Kalau cikgu nampak, cikgu akan salah faham terhadap pengawas ini, pilih kasih pada kawan. Jadi, si kawan yang bukan pengawas itu timbang rasa-lah sikit. Apa yang penting? KERJASAMA. PLease, tolong faham. Tolong, please understand. Please, please faham. Tolong, tolong understand.

Cikgu kata, pelajar sangat memandang tinggi terhadap pengawas....i sincerely doubt that.

Saturday, January 16, 2010

=>_<= A D O R A B LE! my rabbit just had labour.....

And here's the 2-weeks-old rab-let... (baby rabbit, I THINK~)

Monday, January 11, 2010

Senang hidup...aku bersyukur, sebab Allah JAdikan aku pada zaman ini....

Aku tak tahu,
Macam Mana lah agaknya hidupku tanpa
Rumah berdidnding batu
Rumah berbumbung
Tandas di dalam rumah
LAmpu dan kipas
TV dan Komputer
Astro dan Internet

. . .Pendidikan

Tetapi satu perkara yang aku pasti,
Aku tak sanggup hidup tanpa...
...Imanku terhadap Allah

Saturday, January 9, 2010

0.0 FORM 4 is . . . mengerikan~

Bismillaahirrahmaanirrahiim

It has been long~ tak online

MAcam dah menjadi lumrah setiap kali cuti internet n Astro busted, and ble nak start skolah...or in this year's case , ble DAH start skolah, baru fixed.

0.0 my life is hard, but ALHAMDULILLAH, i can handle it. Besydes, no pain no gain.

My tons of homework, DONE, alhamdulillah, done. Just need to read a few cerpen n sastera stuff~

Here's my review on FORM 4. YEs, not really a Honeymoon year.
PEnd.Islam
Favourite. Why? u may ask? I need It! very, very much. The knowledge that i get r the knowledge that i'm actually using in my daily life.

B.MElayu

MEngerikan
B.Inggeris
Pn.Firda is very fun, but still, the subject is, mengerikan~
Mathematic
OK-Lah....
Add Math
So far so good.....Going to be mengerikan , still
Geografi
HA Ha , TAkder! alhamdulillah~
Sejarah...
MEngerikan...but it's kinda kool, cuz.... I AM AS APROUD MUSLIM AM VERY PROUD TO SAY THAT I AM ALREADY PROUDLY EXPOSED to ... Nabi Muhammad and Khalifah Ar-Rasyidin... Alhamdulillah....Life is good! and it's kinda kool that veryone, including non-muslims needs to know 'bout it.
but still... mengerikan...need to memorize every word..every page ....MENGERIKAN
Bio
MEngerikan
Physics
I'm no einstein...cuz, I'm no !@#$%^& Jew, and no !@#$%^& smartass. so, mengerikan, ALSO.
Chemistry
.....what more to say than mengerikan?

Overall, MEngerikan......

My strategies?
Plan A- get along, do lots of praying, and studying, and hope Allah will lend his knowledge to me.
Plan B- If i kantoi , i'll just pikat some rich guy and have a wonderful life.

And this year is also a wonderful year, because.....

....my rabbit had labour and gave birth to a babby rabbit!

woooo! I'll post his/her/he-she/she-he (not sure yet) picture l8r so stay alert!