Friday, May 1, 2009

Siapa yang jaga kawan kau selain kau sendiri?

Firstly, sejak awal tingkatan satu sudah berazam nak jadi seorang yang cool, dan tak cepat marah.

so far, adalah kawan-kawan yang kata hajar dah berubah.

Alhamdulillah. . .

Tapi sedih, sedih jugaklah

Bila kita baik sikit, perasaan kita kawan (stengah-stengah) langsung tak kisah

Bila orang nak cakap, ignore tak sudah

Sampai nak kena jerit pulak dah, but still, di-ignore jugak

Kadang-kadang kena tengking, kena marah

gara-gara kawannya yang baran

tapi ikut nasihat mak

kalau kawan baran, kawan loya buruk,

jangan amik hati sangat

make it work sudah

persahabatan tu

sebab kalau kawan tak jaga kita pun,

siapa yang jaga kawan kita tu

Marah membuatkan kita cepat tua

naik darah tinggi

cepat mati?

semuanya di tangan Allah

Tapi

sabar separuh daripada iman

so kalau kawan terguris hatiku sikit

aku tak cepat merajuk (secara serius)

sebab. . .

sebab. . . .

umm. . .

malas nak bermintak maap ni loh

so,

keep your friends prioriti

kalau bergaduh ke...ape ke...

baik kita mintak maap dulu

sebab kalau kita tak mintak maaf dulu, siapa lagi yang mintak maaf dulu?

so, kalau dia tak buat,

biar kita yang buat

jadikan kita pihak yang lebih baik, toleransi

so. . .

That's my way.

Friends first.

(altho aku sebenarnya ada banyak hal lain yang lebih baik nak dibuat. . .-_-")

1 comment:

  1. weh, lepas ni buat artikel pasal cara kau belajar pulak. kau idol kat sekolah.
    btw, hebat sgt ke sys dalam debate?

    ReplyDelete