Saturday, May 2, 2009

merokok HARAM

merokok adalah HARAM

kalau dekat negara Arab HARAM, Malaysia pun HARAM jugak lah. apa yang membezakan Arab dengan Malaysia? apa yang membezakan orang Islam Arab dengan Malaysia.

Ooo, jadi kalau merokok kat Malaysia ni hanya makruh, orang Arab yang cuba nak rokok kena datang ke Malaysia lah pulak ye?

Aku pun tak paham ngan ustaz-ustaz yang isap rokok, MALU tau tak? nak ulang?

MALU! MALU! MALU! ustaz tak tahu MALU!

oleh yang demikian, sesiapa yang bapanya isap rokok tu, nasihatlah henti mrokok ye. Kalau degil jugak, taknak khenti, cakap saje direct , "Ayah, merokok itu HARAM".

1 comment:

  1. artikel nya asik. salam kenal ya dari rakyatindonesia. jika tidak keberatan saya mau mengundang anda untuk datang ke blog saya di rakyatindonesia and my blog in english language at indo-online. jangan lupa tinggalkan komentar ya. thank's & good luck friends

    ReplyDelete