Saturday, May 16, 2009

So, I watched this show. And this girl wished to the fairy for she wants to be a princess.

And so, the fairy poofed her a gold diamond-studded crown and a very beautiful dress, made of silk with ruffles, ribbons, sparkle and all of those stuff.

So i thought, is that what it means to be a 'princess'?

What made a person royalty? Well, it is because that their mom and dad are kings and queens.

Then i thought, why king? why queen? why the royalties to rule the country?

Why is there such level among the society?


It all depend on luck? that this person is born royalty, that people look up to, no matter how useless she or he is to them. That this person born destitute, that people turn their backs on.

I don't even know who created such thing, this thing called 'royalty'
or royal blood.

Duh, it is just blood in meat, a person, basically without all the pretty dresses, the same.

To me, ALLAH is the only king in this world.

Sunday, May 3, 2009

It's time to let go.... friends come by and go . . .

I don't care if my best friend have other best friend or best friend(s)

It's her right and it is also my right to also have more than 1 best friend.

It's not a big deal, it's not a big thing. I am happy if she is happy.

However, it is time to let go when. . .

Your best friend. . .

Take you as a burden

Don't care about you

Talk bad things about you

Take myspace and friendster and her phone more important than you < it's just sick

Don't give a damn about what you say

Don't give a damn about what you tell

Do the pfft . . .

and most importantly

when she bluff to others about your secret dat you shared with her

since you shared bcuz you believe in her.

Saturday, May 2, 2009

merokok HARAM

merokok adalah HARAM

kalau dekat negara Arab HARAM, Malaysia pun HARAM jugak lah. apa yang membezakan Arab dengan Malaysia? apa yang membezakan orang Islam Arab dengan Malaysia.

Ooo, jadi kalau merokok kat Malaysia ni hanya makruh, orang Arab yang cuba nak rokok kena datang ke Malaysia lah pulak ye?

Aku pun tak paham ngan ustaz-ustaz yang isap rokok, MALU tau tak? nak ulang?

MALU! MALU! MALU! ustaz tak tahu MALU!

oleh yang demikian, sesiapa yang bapanya isap rokok tu, nasihatlah henti mrokok ye. Kalau degil jugak, taknak khenti, cakap saje direct , "Ayah, merokok itu HARAM".

Friday, May 1, 2009

Siapa yang jaga kawan kau selain kau sendiri?

Firstly, sejak awal tingkatan satu sudah berazam nak jadi seorang yang cool, dan tak cepat marah.

so far, adalah kawan-kawan yang kata hajar dah berubah.

Alhamdulillah. . .

Tapi sedih, sedih jugaklah

Bila kita baik sikit, perasaan kita kawan (stengah-stengah) langsung tak kisah

Bila orang nak cakap, ignore tak sudah

Sampai nak kena jerit pulak dah, but still, di-ignore jugak

Kadang-kadang kena tengking, kena marah

gara-gara kawannya yang baran

tapi ikut nasihat mak

kalau kawan baran, kawan loya buruk,

jangan amik hati sangat

make it work sudah

persahabatan tu

sebab kalau kawan tak jaga kita pun,

siapa yang jaga kawan kita tu

Marah membuatkan kita cepat tua

naik darah tinggi

cepat mati?

semuanya di tangan Allah

Tapi

sabar separuh daripada iman

so kalau kawan terguris hatiku sikit

aku tak cepat merajuk (secara serius)

sebab. . .

sebab. . . .

umm. . .

malas nak bermintak maap ni loh

so,

keep your friends prioriti

kalau bergaduh ke...ape ke...

baik kita mintak maap dulu

sebab kalau kita tak mintak maaf dulu, siapa lagi yang mintak maaf dulu?

so, kalau dia tak buat,

biar kita yang buat

jadikan kita pihak yang lebih baik, toleransi

so. . .

That's my way.

Friends first.

(altho aku sebenarnya ada banyak hal lain yang lebih baik nak dibuat. . .-_-")