Tuesday, March 31, 2009

Song-Post :- Planetarium by Ai Otsuka



yuutsukuyo kaodasu kieteku kodomo no koe
tooku tooku konosora no dokoka ni kimi ha irun darou
natsu no owari ni futari de nukedashita kono kouen de mitsuketa
ano seiza nandaka oboeteru?

aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitai nda
ano kaori to tomo ni hanabi ga patto hiraku

ikitai yo kimi no tokoro e ima sugu kakedashite ikitai yo
makkura de nanimo mienai kowakutemo daijoubu
kazoekirenai hoshizora ga ima mo zutto koko ni aru nda yo
nakanai yo mukashi kimi to mita kirei na sora datta kara



ano michi made hibiku kutsu no ne ga mimi ni nokoru
ookina jibun no kage wo mitsumete omou no deshou
chittomo kawaranai hazu nanoni setsunai kimochi fukurandeku
donna ni omottatte kimi ha mou inai

ikitai yo kimi no soba ni chiisakutemo chiisakutemo
ichiban ni kimi ga suki da yo tsuyoku irareru
negai wo nagare boshi ni sotto tonaetemitakeredo
nakanai yo todoku darou kirei na sora ni

aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitai nda
ano kaori to tomo ni hanabi ga patto hiraku

ikitai yo kimi no tokoro he chiisana te wo nigirishimete
nakitai yo soreha soreha kireina sora datta
negai wo nagare boshi ni sotto tonaete mitakeredo
nakitai yo todokanai omoi wo kono sora ni...

Friday, March 6, 2009

HAJAR's BIG DEMAND on RESPECT

RESPECT, RESPECT!
i want RESPECT!

benda yang aku paling pantang, orang tak dengar cakap aku. sampai haritu aku kena jerit , "DENGAR LAH CITER AKU DULU!!!" < 3 TANDE SERU TU.......

bengang sangat, sebab bile orang tak dengar cakap kita, rasa macam bodoh. Rasa macam bodoh tu perasaan yang memalukan.

tu sebab, aku mintak sesangat, bila aku bercakap, orang lain jangan menyampuk, dan orang yang mendengar tu jangan loh hirau orang yang menyampuk tu. benda ni lah yang selalu terjadi kat aku.

tu sebab, aku ambik keputusan, nak ikut cara Mosha.

"KAU TAK NAK DENGAR, AKU TAKNAK CAKAP NGAN KAU!"

Thursday, March 5, 2009

Korang percaya tak kalau kita cakap. . . .


KITA PERNAH NAMPAK

OGURI SHUN >>>>

dalam SKIRT!


BETUL..... TAK TIPU!

Monday, March 2, 2009

HASTO HABE in PENYAKIT YANG PALING KRONIK DIHIDAPI MANUSIA

*note : Blog ini adalah atas dasar kemarahan, kebencian, dan fikiran yang tak tenang.

Ada banyak penyakit kronik yang sukar dirawat. hepatitis, kencing manis, Aids, HIV , SARS, TB, .....

apa lagi?

tapi penyakit yang paling kronik yang boleh aku fikirkan, adalah...

PENYAKIT MANUSIA YANG SUKA MENYAKITKAN HATI ORANG

perkara ini dibahagikan kepada dua, satu : yang bukan dinamakan penyakit. kedua: yang dinamakan PENYAKIT.

Nak ubat penyakit ini, cuma . . . kesedaran. dan perasaan ambil berat dan kisahkan perasaan orang lain. tak lain dari itu .

Penjelasan pasal penyakit ni : Hati orang yang berkembang berbunga mekar setelah mencucuk dan membakar hati orang lain. Pendek kata, bagi manusia-manusia ini, It brings joy to them for huting one's feeling.

Dah, aku maleh nak cakap panjang. Sebab aku pun kekadang, camtu, (tapi aku masih tahap satu, tahap dua bila dengan orang yang aku meluuuuuuuat!)

aku tak maksudkan blog ini untuk sesape, tapi siapa yang tergigit cili dialah yang terasa pedasnye. Kalau sesaper terasa maaplah yer, beribu ampun. (meskipun aku tak maksudkan kau, yek). . .

Peringatan buat abang tersayang.......

Sekali engkau buat lagi (panjang citernye) , so help me aku akan. . . .

1. aku akan labuhkan punggungku di atas kerusi kau
2. aku akan labuhkan punggungku di atas katil kau
3. aku akan PEGANG dan basuh baju kau bercampur dengan baju orang lain
4. aku akan sentuh setiap baju kau di dalam almari
5. aku akan rapatkan setiap baju jemuran kau
6.aku akan sentuh setiap baju jemuran kau
7. aku akan kejar kau sampai bak kata pepatah, bagai magnet bertemu kutub yang sama.

Aku akan buat sampai tahap kau sental kerusi kesayangan kau, kau jemur tilam dan bantal kau, dan kau basuh baju kau seratus kali sehari.

Note* call me crazy, tapi ugutan yang pelik ni adalah untuk orang yang unik. . .