Blog Archive

Wednesday, December 23, 2009

Friday, December 4, 2009

Siapa tahu , Pasta boleh digoreng, jadi keghopok yang sodap!


my bamboo pen tablet is here!




HiHiHiHihi~ Thank you AYAH!!!! XO u so much~

I was over the moon...until i found out that photoshop is not bundled~

But I'm still excited tho, Only now I'm over the atmosphere, between the moon n the earth~

Thursday, November 12, 2009

paRTY IN THE U S A

I think Miley thinks she's Syakira.

And in her video she's leaving a very bad influence on 7-year-olds

Jamuan. . . .

Mengamuklah bebudak form 2... busuk lantai kelas bau air sampah.

THE FOOD was awsome! especially the sambal udang, (I dont eat the petai) and the paprik, and I dont have the chance for tomyam... T_T

the cake? ada 3! hebat punye! B E S A R punye! coklat. Mine was choc moist, verry lovely, and heavy (susah nak potong).

But sadly tak semue dpat rse. I( potong 28, orng yg ambik lebih mmg tak berhati dan berperut besar), tapi takper. Kek bkan ada 1 saje.

Camera? sepatutnya 2 saja, tapi 1 kelas bawak~!

and i now realized how big my head is T_T and how small my ...... nvm.

Whutever.

Conclusion : best punya!

Gendang gendut, tali kecapi.
Kenyang perut, suke hati . . .

Wednesday, November 11, 2009

So I think I can dance?

Omigosh,omigosh,omigosh!

I am going to waltz-ing tomorro infront of public.

I dont know what i am worried most: My crooked dancing, or the chance to embarass myself,

or worst

my "sexy" ( " mark, i repeat >"<) figure is going to show is the skinny black dress I prepared. . . .

I dont know why i keep writing

The one thing ironic about my blog, is that it is my DIARY that is opened to the public, but no one cares to read it.

Shouldn't people be overwhelmed if they had this chance?

Tuesday, November 10, 2009

FACEBOOK milik YAHUDI

So, apa lagi?

To all muslim, pulaukan FACEBOOK!

Tuesday, November 3, 2009

About a girl....

Since last last incident, (ppl who rapat ngan Me, KNOWS wich incident)

I never ever talk about a girl I dislike on the blog.

But i am very, very unsatisfied with one girl.

Whoever thinks he/she knows about the person I am writing on,

than he/she had swore and promised to keep their mouth SHUT and never to speak of it, ever!

and therefore, before you go on,

put up your right hand (like ikrar) and pledge the above or you can say out loud the one below, (and if you think ur mulut is TEMPAYAN, than don't even think of staying any longer on this page) :

" SAYA BERJANJI AKAN MENUTUP MULUT SAYA, TIDAK AKAN MENGUNGKITKAN HAL INI KEPADA SESIAPA, TIDAK AKAN MEMBERITAHU HAL INI KEPADA ORANGNYA, TIDAK AKAN MEMBUAT SPEKULASI SENDIRI, TIDAK AKAN MENYALAH FAHAMKAN ORANG YANG DIMAKSUDKAN DENGAN ORANG LAIN, KERANA SAYA SEMEMANG-MEMANGNYA TAK SURE SIAPA YANG SEBENARNYA DIPERKATAKAN.

SAYA JUGA TIDAK AKAN MENGUNGKIT DAN MENANYAKAN HAL INI KEPADA PENULIS BLOG INI, MAHUPUN MENYATAKAN TAJUKNYA.

SEMEMANGNYA SAYA AKAN MEMBAWA JANJI INI KE KUBUR, MELAINKAN PENULIS SENDIRI YANG MEMECAHKAN TEMBELANG.

SESUNGGUHNYA TUHAN SENDIRI YANG AKAN MEMBALAS SEKIRANYA SAYA MUNGKIR AKAN PERIKATAN INI.








This one girl, who lives in her own world.

Possibly, she thinks she is one of the giddy, stupid idiotic , and lustful girl like the ones in those mangas she read.

Well, she needs to snap out of it, and return to r e a l i t y,

where people around her actually have feelings.

and she needs to realize that pouting and sulking can buy friends, but can never buy TRUE FRIENDS.

She need to realize that she has friends, out of pity.

and that she need to respect people.

and that she is NOT that pretty.

and she's just a pain in the a**.




that is all.

keep your promises!!!

OMG!!!!!

U N B E L I E V A B L E!

S U K A R DI - P E R C A Y A I!

S H I N J I R A R E N A I!!!!!

TERPILIH UNTUK TOKOH MURID TINGKATAN 3?

most SURPRISINGLY, very STARTLING

peringkat d a e r a h. . .

please anybody, tell me this is not true....

OF COURSE IT IS (TRUE)!

..... cikgu says so....

But im not worthy...

am i not?

wutever.

It's all thanks to Allah.

Alhamdulillah.

For giving me this super duper award!

and besides the fact that I, can now bodek my dad to buy me a tab let ^_^ <----evil....

Monday, October 19, 2009

DOES humans evolve from monkeys?

first of all,

DARWIN just happens to be, stupid.

and DR ELAINE confesses it too> that Drawin is(not stupid) but was WRONG.

But than she says human evolve from MONKEYS FROM THE SEA.

So, basically, she do thinks that humans evolve from monkeys.

which lead to the conclusion that, DR ELAINE and DARWIN is delusional, besides the fact that, their ancestors were monkeys.

Humans evolve from HUMANS, just lyk monkeys evolve from monkeys.

AND ALSO >>

ADAM AND EVE
are SO NOT monkeys.

Saturday, October 17, 2009

ADDICTED TO SIM!!! 2



THE GAME, THE SIMS 2 , IS AWSOME!!!!!

YOU CAN MAKE SIMS WHO LOOKS ALMOST REAL.

AND IT'S EASY TOO.

Dunia ini Kecil

So, Hari Raya kte balik Kg. And then this amazing thing happen.

My cousin, had finished his studies in Purdue, AS. So on his first year he met with this guy who is in his third year who helped my cousin on getting used to AS. So this is the first time my cousin met this guy.

And amazingly,

In the ceruk of the Kg, at my Great GRANDma and my grandma's sister's house,who is the makcik of my mom, (my grand-makcik) they MET.

as a

pretty much complicated(The guy is the husband to the cousin of my aunt, who is my cousin jus now's mom), without them knowing that they are already family

It's amazing!

Kata Mutiara

" Tidak semua yang menolak kebenaran itu,

Tidak Tahu apa yang ditolak itu benar"

-Hamka

So, this is one of the most beutiful phrases I've ever come across.

And it is soooo true.

Kite tengok kat dunia sekarang ni. . . dan dahulu.

Di mana abu Jahal dan kaum musyrikin mekah mendustakan ajaran Nabi.

Sedangkan mereka akui kebenaran risalah di bawa.

Sekarang ni, pulak.

Dalam kalangan masyarakat Melayu.

Yang kononnya nak mengekalkan adat.

Yang sesetengahnya(tak semua) cukup bercanggah dengan syariat Islam.

Kata Mutiara

A trauma for white plastic chairs

and.... Mardhiah! jangan tanye abang yang mane satu, kamu mesti dah tahu punye!

And so.... abangku ada satu habit di mana die tak bagi orang sentuh, tersentuh, duduk, terduduk atau sebagainya yang berkaitan; leaving your handprint on the chair!

So is; pada die punye katil (especially) and all his stuff.

Kalau buat : HMGGHMGGH!!!! !@#$%^&* atau *&$%^# dah gerenti.

So kalau ada kat dalam rumah, nampak krusi putih plastik jer, KENA HATI2! ghisau terpakai krusi die.

yes, this is a WARNING!

Monday, October 12, 2009

MERDEKA!!!!!

TATKALA JAM MENUNJUKKAN PUKUL 09:40 PAGI,

PADA TARIKH INI,

13 OKTOBER 2009

MAKA TERHABISLAH PENYEKSAAN KE ATAS KITA SEMUA.


AYUH MARILAH SAUDARE SAUDARI,

KITA TIDUR LAGI,

SAMPAI TAHUN DEPAN,

BILE FORM 4 PENYEKSAAN MULE LAGI,

JADI,

ENJOY-LAH SEBOLEH MUNGKIN!

Friday, October 9, 2009

Scouts and THE PRIORITY OF SION? WTF!!!


Hey, check this out.

This is the emblem of POS. Wut is POS? well, check the internet.

Tell me, what u see?

I am definitely quitting!

Monday, September 28, 2009

ALAMAK! tersilap taip nama. . .

Oh tuhan, apakah dosa hambamu ini ya Allah....

Heish! macam manalah boleh tercuai tersilap taip nama dalam borang permohonan MRSM tue... ada peluang lagi ke nak masuk... T_T wAAAAA!!!!!!

Friday, September 25, 2009

Keciknya Dunia. . .

So the story goes like this...

Um, sambung later, aud nak main komputer. Budak 3 tahun semakin ganas dan degil >_<

PLease, luangkan masa anda untuk ini, dan renungkanlah. . . (some kind of tread untuk semangat PMR)

Wah! best giler raya tahun ni, ada ketupat, nasi impit, KUAH KACANG, sate dan KUAH KACANG, kuih raya, almond london, tart nenas, pendek kata, macam-macam aDA! Perut pun semakin kembung, bontot pown semakin kembang.... huhuhu

anyways, itu bukanlah ceritanya. Hari ini, ada dua orang budak dtang beraya. sorang darjah 6, sorang lagi darjah tiga. Tak macam budak-budak sri wangsa yang langsung tak pasti identiti asal usul nya, budak dua orang ni memang dah mak ku kenal. diorang ni orang susah. Datang rumah ke rumah jual kuih n nasi lemak, selalunyelah. tapi kali ni datang nak raya.

So, mak jemput masuk ke rumah. "macam restoran" kata budak tu ( merujuk kepada bahagian rumah yang baru di-konstrak, merangkap dewan makan incase ada tetamu) Mak pown yang dah lama curious pasal budak-budak kecik ni, yang bersusah payah cari duit, pun mula-lah interview....

Mak bapak budak-budak ni bercerai. bapaknya , katanya Manager hotel di bahagian mana entah " tidak ambil tanggungjawab", power btul ayat budak 12 tahun ni. Aku zaman tu, otak yang ghupe macam cacin kerawet memang benda-benda yg dipikir begitulah, cacin kerawit dan ubat cacin. Memang pandai, Trial UPSR dapat 3A 2B. Ada potensi. Adik beradik 8 org, campur 2 lagi anak bapak baru ni, yang menganggur. Adik bongsu, skarang dah umur 9 bulan diserahkan pada org lain, tpaksa, nak buat macam mana...

Kakak sulung dapat tajaan MARA di MRSM, adik drjah 3 periksa banyak dpat A. Brilliant adik-beradiknye.

Fikiran die mmg matang, tolong mak dia, die yang rasa itu tanggungjawab dia.

Sama-sama kite doa untuk masa depan anak beranak tu, dan muga2 bapaknya untuk bertanggungjawab, ataupun hotel tu ghuntuh atas kepala die. Pigi Mampos lah durjana!

Ambillah pengajaran, iktibar, muga2 tread ini telah menaikkan semangat kume utk PMR~

Friday, August 14, 2009

Like a loose live Wire

Just touch it a weeeeetle bit, and there you have it!

the earth wire is just NOT ATTACHED.

Yish, should a person be called crazy kalau dia rasa semua benda orang cakap mengata dia.

mesti kena bertekak, akhirnya.

Ataupun hormon tak stabil,

Cakap sikit jer nak membebel,

what?

Think you're superman doing juctice for all?

I'm a scardy cat for not mentioning the name,

But hay!

I'm not selfish,

I luv this friendship,

I'm just not very fond of it.

Friday, August 7, 2009

Substitute Mothers

My best mum in the world is my mum, of course.

PN NORIYAH BT ITHNAN

But my sub mums are like, 3 people, Nana Banana, Mama DhiDhi, Momo Misha < The best in the world ~Ahaks!

Wednesday, August 5, 2009

Oh PMR . . .

Looking to the future. . . .

Tanggal 14 haribulan Oktober....
aku akan kembali kepada diriku yang dahulu....

TAK!

TIDAAK!

aku akan berubah, ya, berubah = Psyco -_-

One things for sure,
PMR telah mengajar aku,
Betapa pentingnya memasang telinga,
Mendengar bebelan bapa,

Dah Maghrib, Baca Quran!
Dah Malam, TiDo!
Dah pagi, Banguuun!

pukul 5.30...

PMR telah mengubah hidupku . . .

......Alhamdulillah

Lama tak tulis blog

so.. ulang balik baca blog-blog yang lepas... I can't believe how emo I was!

Saturday, May 16, 2009

So, I watched this show. And this girl wished to the fairy for she wants to be a princess.

And so, the fairy poofed her a gold diamond-studded crown and a very beautiful dress, made of silk with ruffles, ribbons, sparkle and all of those stuff.

So i thought, is that what it means to be a 'princess'?

What made a person royalty? Well, it is because that their mom and dad are kings and queens.

Then i thought, why king? why queen? why the royalties to rule the country?

Why is there such level among the society?


It all depend on luck? that this person is born royalty, that people look up to, no matter how useless she or he is to them. That this person born destitute, that people turn their backs on.

I don't even know who created such thing, this thing called 'royalty'
or royal blood.

Duh, it is just blood in meat, a person, basically without all the pretty dresses, the same.

To me, ALLAH is the only king in this world.

Sunday, May 3, 2009

It's time to let go.... friends come by and go . . .

I don't care if my best friend have other best friend or best friend(s)

It's her right and it is also my right to also have more than 1 best friend.

It's not a big deal, it's not a big thing. I am happy if she is happy.

However, it is time to let go when. . .

Your best friend. . .

Take you as a burden

Don't care about you

Talk bad things about you

Take myspace and friendster and her phone more important than you < it's just sick

Don't give a damn about what you say

Don't give a damn about what you tell

Do the pfft . . .

and most importantly

when she bluff to others about your secret dat you shared with her

since you shared bcuz you believe in her.

Saturday, May 2, 2009

merokok HARAM

merokok adalah HARAM

kalau dekat negara Arab HARAM, Malaysia pun HARAM jugak lah. apa yang membezakan Arab dengan Malaysia? apa yang membezakan orang Islam Arab dengan Malaysia.

Ooo, jadi kalau merokok kat Malaysia ni hanya makruh, orang Arab yang cuba nak rokok kena datang ke Malaysia lah pulak ye?

Aku pun tak paham ngan ustaz-ustaz yang isap rokok, MALU tau tak? nak ulang?

MALU! MALU! MALU! ustaz tak tahu MALU!

oleh yang demikian, sesiapa yang bapanya isap rokok tu, nasihatlah henti mrokok ye. Kalau degil jugak, taknak khenti, cakap saje direct , "Ayah, merokok itu HARAM".

Friday, May 1, 2009

Siapa yang jaga kawan kau selain kau sendiri?

Firstly, sejak awal tingkatan satu sudah berazam nak jadi seorang yang cool, dan tak cepat marah.

so far, adalah kawan-kawan yang kata hajar dah berubah.

Alhamdulillah. . .

Tapi sedih, sedih jugaklah

Bila kita baik sikit, perasaan kita kawan (stengah-stengah) langsung tak kisah

Bila orang nak cakap, ignore tak sudah

Sampai nak kena jerit pulak dah, but still, di-ignore jugak

Kadang-kadang kena tengking, kena marah

gara-gara kawannya yang baran

tapi ikut nasihat mak

kalau kawan baran, kawan loya buruk,

jangan amik hati sangat

make it work sudah

persahabatan tu

sebab kalau kawan tak jaga kita pun,

siapa yang jaga kawan kita tu

Marah membuatkan kita cepat tua

naik darah tinggi

cepat mati?

semuanya di tangan Allah

Tapi

sabar separuh daripada iman

so kalau kawan terguris hatiku sikit

aku tak cepat merajuk (secara serius)

sebab. . .

sebab. . . .

umm. . .

malas nak bermintak maap ni loh

so,

keep your friends prioriti

kalau bergaduh ke...ape ke...

baik kita mintak maap dulu

sebab kalau kita tak mintak maaf dulu, siapa lagi yang mintak maaf dulu?

so, kalau dia tak buat,

biar kita yang buat

jadikan kita pihak yang lebih baik, toleransi

so. . .

That's my way.

Friends first.

(altho aku sebenarnya ada banyak hal lain yang lebih baik nak dibuat. . .-_-")

Thursday, April 30, 2009

Kalau korang masuk parliamentary style debate, ini adalah antara benda yang korang kena tahu . . . .

Boys usualy akan renung opponent perempuan utk melemahkan persembahan pihak lawannya itu.

Do whut I do.

So this punjabi boy ah (yg tahu dirinya charming < popo yang cakap ) , from SMK XXX XXXX , wuz like . . .

Hey

so i wuz like . . .

Photobucket

Then he wuz like. . .

hey hey

And i wuz like . . .

huh

and at the end we were like . . .

Photobucket

hey whut hey hey huh

Allah di langit (belakang rumah)

langit

bagi korang nampak sikit :

Photobucket

Kagumilah anugerah Allahuakhbar . .. .

Photobucket

Picture by : hajar
Pemandangan indah di belakang rumah.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Picture(s) by Hajar
Pemandangan sepanjang perjalanan ke Kampar

Subhanallah, walhamdulillah, Allahuakhbar. Sesungguhnya Allah maha berkuasa mencipta sekalian alam.

Friday, April 17, 2009

Pendapatku... persembahan budaya

Halo, baru balik dari sebuah majlis keramaian.

Persembahan budaya?
dipersembahkan tarian cina yang penuh elegance ( marym lupe rakam -_-"), kemudian tarian india yang penuh energy.
Setelah difokuskan kedua-dua tarian tersebut, didendangkan sebuah lagu zapin Melayu. Tarian melayu kebanggan orang melayu. Tarian dipersembahkan oleh ketiga-tiga kaum, melayu, cina, india.

Tetapi sedihnya, orang melayu nun jauh di barisan tengah, bukan di hadapan, baju sama dengan latar belakang, tenggelam habis. Tak nampak langsung.

Memandangkan ini tarian melayu, yang sepatutnya difokuskan adalah orang melayu.

Dikeliling terdengar bisik-bisikan. Sidang dewan pun berpendapat sama sepertiku.... sedih rasanya.

Wednesday, April 15, 2009

My Vision for the Koperasi Uniform......

Photobucket

Yang utk bkan melayu nmpak comel, kan? tapi yang utk plajar Islam tu nmpak cam pakai kain pelekat. . .

Sepupu Hajar pegi Texas, , ,

Jelesnyer......

Die pg texas sbab menang pertandingan reka cipta.

Bertuahnya pelajar MRSM.

Saturday, April 11, 2009

Kawan Adik.

Dalam hubungan adik-beradik, abang atau kakak boleh jadi kawan kepada adiknya itu. Sebagai kawan pulak, kita perlu juga hormat kawan kita itu.

Maksudku, sebagai abang atau kakak dan kawan, kita perlu hormat adik kita itu, dan jangan anggap bahawa adik sahaja yang perlu hormat kakak atau abang.

Memang mak bapak nenek atuk kita , sejak dari moyang-moyang kita dulu lagi kita diajar untuk menghormati orang yang lebih tua. Tetapi, kita juga diajar untuk menghormati HAK ORANG LAIN.

Jadi, kepada kakak dan abang, sentiasa ingat untuk hormati juga hak adik, dan jangan hanya mengharapkan adik sahaja yang hormat kita. Dalam keluarga, hubungan dua hala ini perlu dikekalkan.

Walaubagaimanapun, apabila adik hilang rasa hormat terhadap kita, kita boleh jadi hanya kakak atau abang kepadanya, bukan lagi kawan.

Melainkan adik hilang rasa hormat terhadap kita sebab kita tak menghormati hak dia, hilangkan status kawan tu tak guna jugak sebab dari awal lagi status kawan itu elek.

AsSobiah

Ustaz kazim kata, AsSobiah bermaksud walaupun kita tahu yang dibuat oleh kawan kita itu salah, sejelas-jelasnya salah, tapi sebabkan orang itu adalah geng dan sebabkan ego kita, kita mempertahankan kesalahan itu.

Bagi aku, ia suatu tindakan yang SALAH dari segi agama, undang-undang jati diri kita, tindakan bagi orang yang konpius pada dirinya dan perkara ini termasuk dalam berlaku zalim terhadap diri sendiri, geng kita tadi dan terutamanya kepada orang oposit yang terlibat

Ini semua soal ego, fikir-fikirkanlah.

Kalau dah salah itu, SALAH, tindakan yang terbaik adalah perbaiki kesalahan itu. Perkara yang salah itu tidak boleh jadi betul kalau setakat putar belitkan hukum dan cerita, bermain-main dengan pendapat yang kita sendiri tak pasti dan menjadikan khayalan sendiri sebagai sumber yang sahih.

Perkara ini sering berlaku, pelik, tapi benar!

Sebabkan manusia yang AsSobiah inilah ramai orang sering ditindas.

The moral of the story is, janganlah jadi orang yang AsSobiah. Jangan kita jadi orang yang menzalimi orang lain, dan janganlah kita menzalimi diri sendiri. . . .

Hajar baru balik dari SBPI . . . convent menang !2!

Helo, akhirnya hajar akan tulis sesuatu yang berfaedah dan ada isi. Kali ni, hajar akan tulis recount, (macam yang Cikgu Firda ajar dalam english class)

So, pagi tadi masa semua orang sibuk desathon kat skolah, Hajar dan pelajar lain yang serta pertandingan nasyid, pertandingan slideshow, D.K, Poster kerjaya & dadah, folio dan lain-lain lagi ( lupe ) berangkat ke SBPI (Integrasi , Gopeng) utk bertanding.

Bas yang kecik menyebabkan ku dan 3 orang pelajar lain, ( Kak A, Kak B dan Kak C) serta alat D.K tumpang keta cikgu (TQ Ckgu ^_^). Perjalanan yang sepi. . . sebab sumer orang gubra, Kak A-C pertandingan slideshow, hajar msuk poster dadah < tp kalah jugak T_T

Kalah? sebab lukisan lari dari tema : " Poster pasal dadah tak sepatutnya ada tengkorak dan jarum " WTF?

hajar salah intepret lah tu.

anyways, Convent menang 2 : Slideshow dan DK, dua-dua tempat ke-3.

Balik-balik sume muke sedih jer......

TIWA menang, BANYAK! Kedudukan kat dalam dewan; convent dpan segerombolan pelajar DK Tiwa, dan tahulah perange laki camner kan....(tak sume) Tak khabeh-khabeh dengag gendang dema bunyi, nak luruh jantung dibuatnya.

" walaubagaimanapun api kemarahan telah membantu jantungku yang melompat kencang kekal pada tempatnya. Api ini tidak akan padam, malah membawa dendam untu menebus kembali kemenangan yang sememangnya milik SBC. SBC boleh!!!"

Thursday, April 9, 2009

Tuesday, March 31, 2009

Song-Post :- Planetarium by Ai Otsuka



yuutsukuyo kaodasu kieteku kodomo no koe
tooku tooku konosora no dokoka ni kimi ha irun darou
natsu no owari ni futari de nukedashita kono kouen de mitsuketa
ano seiza nandaka oboeteru?

aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitai nda
ano kaori to tomo ni hanabi ga patto hiraku

ikitai yo kimi no tokoro e ima sugu kakedashite ikitai yo
makkura de nanimo mienai kowakutemo daijoubu
kazoekirenai hoshizora ga ima mo zutto koko ni aru nda yo
nakanai yo mukashi kimi to mita kirei na sora datta kara



ano michi made hibiku kutsu no ne ga mimi ni nokoru
ookina jibun no kage wo mitsumete omou no deshou
chittomo kawaranai hazu nanoni setsunai kimochi fukurandeku
donna ni omottatte kimi ha mou inai

ikitai yo kimi no soba ni chiisakutemo chiisakutemo
ichiban ni kimi ga suki da yo tsuyoku irareru
negai wo nagare boshi ni sotto tonaetemitakeredo
nakanai yo todoku darou kirei na sora ni

aenakutemo kioku wo tadotte onaji shiawase wo mitai nda
ano kaori to tomo ni hanabi ga patto hiraku

ikitai yo kimi no tokoro he chiisana te wo nigirishimete
nakitai yo soreha soreha kireina sora datta
negai wo nagare boshi ni sotto tonaete mitakeredo
nakitai yo todokanai omoi wo kono sora ni...

Friday, March 6, 2009

HAJAR's BIG DEMAND on RESPECT

RESPECT, RESPECT!
i want RESPECT!

benda yang aku paling pantang, orang tak dengar cakap aku. sampai haritu aku kena jerit , "DENGAR LAH CITER AKU DULU!!!" < 3 TANDE SERU TU.......

bengang sangat, sebab bile orang tak dengar cakap kita, rasa macam bodoh. Rasa macam bodoh tu perasaan yang memalukan.

tu sebab, aku mintak sesangat, bila aku bercakap, orang lain jangan menyampuk, dan orang yang mendengar tu jangan loh hirau orang yang menyampuk tu. benda ni lah yang selalu terjadi kat aku.

tu sebab, aku ambik keputusan, nak ikut cara Mosha.

"KAU TAK NAK DENGAR, AKU TAKNAK CAKAP NGAN KAU!"

Thursday, March 5, 2009

Korang percaya tak kalau kita cakap. . . .


KITA PERNAH NAMPAK

OGURI SHUN >>>>

dalam SKIRT!


BETUL..... TAK TIPU!

Monday, March 2, 2009

HASTO HABE in PENYAKIT YANG PALING KRONIK DIHIDAPI MANUSIA

*note : Blog ini adalah atas dasar kemarahan, kebencian, dan fikiran yang tak tenang.

Ada banyak penyakit kronik yang sukar dirawat. hepatitis, kencing manis, Aids, HIV , SARS, TB, .....

apa lagi?

tapi penyakit yang paling kronik yang boleh aku fikirkan, adalah...

PENYAKIT MANUSIA YANG SUKA MENYAKITKAN HATI ORANG

perkara ini dibahagikan kepada dua, satu : yang bukan dinamakan penyakit. kedua: yang dinamakan PENYAKIT.

Nak ubat penyakit ini, cuma . . . kesedaran. dan perasaan ambil berat dan kisahkan perasaan orang lain. tak lain dari itu .

Penjelasan pasal penyakit ni : Hati orang yang berkembang berbunga mekar setelah mencucuk dan membakar hati orang lain. Pendek kata, bagi manusia-manusia ini, It brings joy to them for huting one's feeling.

Dah, aku maleh nak cakap panjang. Sebab aku pun kekadang, camtu, (tapi aku masih tahap satu, tahap dua bila dengan orang yang aku meluuuuuuuat!)

aku tak maksudkan blog ini untuk sesape, tapi siapa yang tergigit cili dialah yang terasa pedasnye. Kalau sesaper terasa maaplah yer, beribu ampun. (meskipun aku tak maksudkan kau, yek). . .

Peringatan buat abang tersayang.......

Sekali engkau buat lagi (panjang citernye) , so help me aku akan. . . .

1. aku akan labuhkan punggungku di atas kerusi kau
2. aku akan labuhkan punggungku di atas katil kau
3. aku akan PEGANG dan basuh baju kau bercampur dengan baju orang lain
4. aku akan sentuh setiap baju kau di dalam almari
5. aku akan rapatkan setiap baju jemuran kau
6.aku akan sentuh setiap baju jemuran kau
7. aku akan kejar kau sampai bak kata pepatah, bagai magnet bertemu kutub yang sama.

Aku akan buat sampai tahap kau sental kerusi kesayangan kau, kau jemur tilam dan bantal kau, dan kau basuh baju kau seratus kali sehari.

Note* call me crazy, tapi ugutan yang pelik ni adalah untuk orang yang unik. . .

Friday, February 27, 2009

Tun Merah lagi

diambil kesempatan ini untukku tulis dalam warna merah. . .

Tadaaa!!! so proud to say, yang TUn Merah, tahun ni, Seminggu yang lalu, Kalah lagi!!

T_T wait, proud?

Well, sekurang-kurangnya Kakak Ther Li kitorang dinobat olahragawati sekolah , kan, MOnisha?
<>
Dan , menurut kakak-kakak pagi, i mean, SEnior-senior,
Tun Merah sentiasa juara tarik tali, tiap-tiap tahun. Dan tahun ni pulak?

Ni baru betol-betol bangge ni =_=+

! MENANG !
lagi
Kau pulak, hajar?

Eheheh, usahlah tanye pasal aku, I'm a loser....T.T
tapi Takpe~ I have monisha, another loser, with me. And she is also the luckiest person in the world.

Dalam TUn Merah pun aku halimunan. . . hum... biasalah, muka yang comel ini sukar nak dilihat.. HoHoHoHo ^o^


Sunday, February 22, 2009

Catchy Phrase

It's poppin pimples.

say what?

POPPIN PIMPLES!

poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples
poppinpimples

Saturday, February 21, 2009

HASTO HABE siri 2 -Denying Shame comes after shame

Hoho.... this is something funny about human behaviour.

Bila kita memalukan diri kita di hadapan orang lain, samada kita akan blush, saja, atau pun kita akan deny apa yang kita telah buat, dengan berlagak natural, dan buat benda itu sekali lagi.

Kalu orang sekeliling boleh terima keadaan itu takpe, tapi kalau dengan buat benda itu sekali lagi, dan benda yang sama terjadi, kita memalukan diri kita lagi.

Benda ni bukan something serious, dan sesuatu yang kelakar dari memalukan. Hajar pun selalu buat benda yang sama, sekurang-kurangnya dua minggu sekali. Perkara ni senang tenggelam dalam memori, orang senang lupe .

Uniform Pengwas?

Uniform pengawas terdiri daripada :::

Tudung
Tie
Kemeja Putih
Vest
Blazer
Kain kipas

nak dijadikan cerita... banggalah, i actualy get to wear this thing. Segak, smart, comel ^_^ (blush)

Nak dijadikan citer lagi. . .

Kite Tengoklah cermin , "check it out!". .. pusing, pusing, then. . . OH MY GOD!

gemuknyer diri ku. . .

nak diet lorh = . =

BUT

datsuke (dats ok)

it's BIB right? (big is beutiful)

Friday, February 20, 2009

HAJAR's study of Human Behaviour (HASTO HABE)in. . . Deep Disappointment

disappointment, atau Hampa, khususnya dalam SIRI 1 HASTO HABE ini, merujuk kepada sebuah persaan yang sangat menyeksa, merunsingkan, menyedihkan apabila kita tidak dapat sesuatu yang kita sangat harapkan.

dinasihatkan , apabila ia terjadi, jangan biarkan ego menguasai diri dalam bab DENIAL. apabila itu terjadi, kita akan exaggerate , atau overreact sehingga menimbulkan rasa bersalah dan rasa tidak selesa di kalangan orang lain.

Jangan biarkan ia berterusan. Sangat berbahaya. Ia menyeksa diri kite, dan diri mereka yang hampir dengan kite.

Soalan: hajar pernah tak berada dalam situasi ini?

Ya. Sangat menyeksa dan diri memang terseksa.

Thursday, January 29, 2009

Ok.... 1, 2, 3, Start!
Kisah ini berlaku dalam sebuah rombongan tak berapa lama dulu di mana sesuatu terjadi yang membuatkan air mataku mengalir... sangat tragis dan sadis, tapi tolak semua tu ke tepi!

Aku nak citer hal lain... perbacakanlah, perdengarkanlah, aku nak cakap tentang bagaimana sikap perasan seorang perempuan itu boleh mempengaruhi dirinya untuk melakukan perkara di luar jangkaan, sehingga diri kita tak sedar, yang kita dah memalukan diri kita...=.= ish ish ish

Dah banyak kali terjadi padaku... tapi lantaklah! dah lepas, cuma sekarang aku nak tegur sorang kawan ni, No hard feelings. Aku sayang dia, bukan?

------------------------------------------------->